check this out link click

м. Львів, Україна, 79015,
Вул. Кульпарківська 93А

(032) 295-72-91

Реєстрація

Новини

2017-05-24

Purmo-Университет

Хорошою традицією стало проведення Purmo-Уни...

Детальніше

2017-02-13

Семінар 2016

 10 червня 2016 року в готелі «Рамада» ...

Детальніше

2016-08-19

Нам 10 років!

    6 серпня відбулося святку...

Детальніше

Акумуляційні ємності для систем опалення

Зазвичай, плануючи систему опалення та водопостачання, ми зосереджуємося на виборі обладнання, яке продукує тепло, але велике значення має також підбір допоміжних систем, зокрема вибір акумуляційної ємності, яка дозволяє експлуатувати котел в найбільш комфортному і економічному режимі. Це  металевий резервуар, основне призначення якого полягає в накопиченні та зберіганні тепла від різних джерел (котел на твердому паливі, масляний котел, теплові насоси, сонячні панелі, газові чи електричні водяні обігрівачі) і передачі її в систему опалення  за запитом.

акумуляційні ємності

Обираючи обладнання, особливу увагу слід звернути на наступні характеристики:

-         Матеріал, з якого виготовляється ємність а також його антикорозійне покриття

-         Теплоізоляція ємності.

Вибір типу ємності, її об’єм та функційність, кількість під’єднань трубопроводів до неї у кожному конкретному випадку залежать від технічних особливостей системи. На ринку представлено великий асортимент акумулюючих ємностей, які відрізняються спеціальними функціями та конструктивними особливостями, правильне використання яких дозволить значно підвищити енергоефективність системи опалення та гарячого водопостачання. Існують буферні ємності без теплообмінника, з одним або двома теплообмінниками, з роздільною пластиною для пошарового прогрівання води.

Пропонуємо Вашій увазі акумуляційні ємності від австрійського виробника AUSTRIA EMAIL.

Використовуючи новітні технології, компанія AustriaEmail розробила інноваційну систему ізоляції ECO SKIN , завдяки чому втрати тепла зменшуються до 38 % (для PSM 1000 у порівнянні із ізоляцією на основі м'якого поліуретану), здійснюється додаткова ізоляція днища. Компанія Austria Email також впровадила ще одне інноваційне вдосконалення — ізоляцію з'єднань. Austria Email розробила ізоляційні ковпачки для заглушок з метою збереження енергії. Вони легко монтуються і демонтуються в разі необхідного проведення певного підключення. Завдяки технології “заповнення швів” нового  ECO SKIN 2.0 — ізоляційного матеріалу та нових заглушок, Ви можете заощадити кошти та знизити непотрібні викиди СО2. Впровадивши ці вдосконалення,  AustriaEmail вже враховує мету Європейського Союзу зі зменшення викидів СО2 на найближчі роки в рамках Директиви ECODE-SIGN. Незважаючи на те, що компанія  Austria Email має власну сертифіковану лабораторію, ми передали нашу нову ізоляцію для тестування ефективності у визнаний інститут ефективності ITW в Штутгарті. Результати тестувань були вражаючі: виміряні нами показники були не тільки підтверджені, але й перевершені.

 

Основні переваги:

        все від одного виробника — акумуляційна ємність та ізоляція виробляються компанією Austria  Email

        чудовий захист від корозії — буферна ємність зовні покрита емальованою порошковою фарбою

        інноваційна теплоізоляція ECO SKIN 2.0, яка зберігає форму, щільно прилягає, завдяки чому значно зменшує тепловитрати на 38 % (для PSM 1000 у порівнянні із ізоляцією на основі м'якого поліуретану). Окрім цього ECO SKIN2.0 не містить алергенів, є екологічною (100 % придатна для переробки).

        Простий монтаж і елегантний дизайн

        ковпачки для заглушок додатково ізольовані

 

Більш детально про асортимент та характеристики акумуляційних ємностей можна дізнатись ТУТ

 

Опубліковано: П'ятниця, 07 жовтня 2016, 14:19 Перегляди: 3152

Обираємо насос для системи водопостачання заміського будинку

Ми вже не уявляємо собі комфортного життя без постійного водопостачання, наявності електрики та газу… Якщо в міських будинках налагоджена система центрального водопостачання , то власники заміських будинків самі вирішують питання забезпечення водою шляхом буріння свердловин та встановлення насосного обладнання.

аріанти одопостачання

 Розглянемо варіанти вибору насосу для системи водопостачання.

Існують такі типи насосів:

-       ПОВЕРХНЕВІ

-       ЗАНУРЮВАЛЬНІ

ПОВЕРХНЕВІ насоси Вам підійдуть, якщо відстань до дзеркала води не перевищує 8 м. Слід враховувати, що 8 метрів – це не лише глибина всмоктування, а й перепад висот між місцем встановлення насоса та динамічним рівнем води, втрати напору по довжині труби та всі місцеві втрати (тертя по довжині труби, втрати в прийомному клапані, при згинах труби тощо)

Існує різновид поверхневих насосів, здатний підіймати воду з більшої глибини. Це так звані ПОВЕРХНЕВІ НАСОСИ З ВИНОСНИМ ЕЖЕКТОРОМ. На даний час існують насоси, які здатні витягувати воду з колодязів та свердловин глибиною до 30 м  та діаметром 4" та більше.

Більшість поверхневих насосів може входити в склад НАСОСНИХ СТАНЦІЙ, що являють собою системи безперебійного водопостачання і складаються з насоса, реле тиску та гідроакумулятора. Побутова насосна станція може виконувати як пряме призначення – відкачувати та постачати воду, так і бути посередником, що здійснює функцію підвищення тиску в системі. В цьому випадку до насосної станції підводять шланг від основного насоса, потужності якого не вистачає, щоб доставити воду до потрібної ділянки.

Реле тиску вмикає насос, коли тиск падає нижче критичного і вимикає, коли необхідний тиск відновлюється, чим забезпечує постійний напір в системі.

Недоліком насосних станцій є порівняно високий рівень шуму підчас роботи. Також такі насосні станції не придатні для подачі води з джерел, віддалених на 200 – 300 м від будівлі через зменшення напору по довжині трубопроводу.

Побутові ЗАНУРЮВАЛЬНІ насоси забезпечать Вам висоту підйому  до 200 метрів  та продуктивність до 12 м? / год.

Для того, щоб обрати потрібний Вам занурювальний насос, потрібно визначитись, яку продуктивність насоса Вам потрібно і величину напору.

Розраховуємо планований розхід води та оцінюємо потрібну продуктивність насоса.

Розхід води через відкритий водопровідний кран при напорі 2 атм складає приблизно 3 – 4 л / хвилину, через душ – 12 л / хв.

Прорахувавши кількість водозабірних точок, оцінивши вірогідність їх одночасного використання, отримаємо необхідну продуктивність насоса.

Можна скористатися загальними рекомендаціями:

-          Садовий будинок, дача – в піковий період розхід води складає 0,8 – 1,5 м?/год

-          Типовий будинок для сім’ї з 4 – 6 осіб – піковий розхід води 1,5 – 2 м?/год

-          Котедж зі всіма вигодами, системою поливу, басейном – 3 – 4 м? / год.

При обрахунку планованої потужності насоса необхідно врахувати також можливості колодязя чи свердловини. Якщо можливість водовіддачі буде меншою, ніж використання, то рівень води може знизитись і насос не зможе забезпечити достатнього тиску в системі. Також слід не забувати, що  «сухий хід» - це одна з причин поломки насоса (для запобігання цьому рекомендують встановлювати в системі реле тиску з захистом по «сухому ходу»)

Далі визначаємо ВЕЛИЧИНУ НЕОБХІДНОГО НАПОРУ, яка складається з висоти, на яку воду потрібно підняти, тиску на цій висоті та втрати на горизонтальних ділянках трубопроводу.

Існує достатньо проста формула, за якою визначають потрібний напір насоса:

Н = Н дин. + Н будинку + Н гориз.+ Н нап. + 20 %,

Н дин. – динамічний рівень води (тобто відстань від поверхні землі до рівня води в свердловині після вмикання насоса, м)

Н буд. – відстань від поверхні землі до найвищої точки водозабору в будинку

Н гориз. – довжина горизонтального трубопроводу /10

Н нап. – тиск, що забезпечує напір в системі, зазвичай  1,5 - 3 атм, тобто 15 - 30 м водяного стовпа.

20 % додають для врахування опору  по довжині трубопроводу.

Існує багато виробників насосного обладнання. Це і вітчизняний «Водолій», який адаптований до умов та носить звання «народного» насоса, і відомі європейські виробники.

ПП «ТЕПЛО-МАКС» є дистриб’ютором харківського виробника насосів «Водолій». Також постійно в наявності насоси європейських виробників PEDROLLO, GRUNDFOS

Вибір за Вами!

Опубліковано: Четвер, 15 вересня 2016, 08:10 Перегляди: 6423

СИСТЕМА ВНУТРІШНЬОЇ КАНАЛІЗАЦІЇ HT PP

 Каналізація1HT PP – система внутрішньої каналізації з поліпропілену, що включає весь набір  елементів для відведення стічних вод в середині  будівель а також для прокладання вентиляції.

Чому поліпропілен. Основною причиною різкого зростання споживання поліпропілену в світі є його відмінні фізичні властивості. Завдяки гнучкості та міцності, що забезпечує стійкість матеріалу до механічних пошкоджень та дії температур, цей матеріал широко використовується в промисловості.

НТ РР системи витримують високі температури стічних вод – до + 100°С (пральні машини, посудомийні машини тощо). Труби ідеально підходять для будівництва житлових об’єктів, закладів торгівлі та обслуговування, лікарень, лабораторій, будівель автосервісу, де потрібна система з підвищеною стійкістю до температур, хімічних речовин, кислотного середовища, що має рН від 2 до 12.

-          Асортимент продукції доступний в діаметрах від 32 до 160

-          Стійкість до високих температур стічних вод до 100°С

-          Стійкість до агресивних рідин

-          Завдяки гладкості стінок не відбувається осідання та засмічення

-          Наявність гумових прокладок, які забезпечують герметичність

-          Простота монтажу

Опубліковано: Понеділок, 12 вересня 2016, 12:29 Перегляди: 2720

Бойлер з "сухим" теном

steatite1 “Оксамитовий сезон” – не тільки період  лагідного сонця, а й період ремонтних робіт та яскравих змін! Намагаємося покращити побут, оновлюємо дизайн, змінюємо стару техніку на сучасну енергоефективнішу, купуємо нову…

 

Пропонуємо Вашій увазі бойлери з «сухим» теном від концерну  Atlantic Groupe. Керамічний нагрівальний елемент Steatite Technology розміщений у колбі з емальованого металу. Таким чином усувається безпосередній контакт нагрівального елементу з водою.

 

 

Переваги водонагрівачів серії Steatite:


- Покращений теплообмін. Стеатитовий тен нагріє воду швидше,
 аніж традиційний мідний, адже площа тепловіддачі  в нього значно більша
- Адаптованість до будь якого хімічного складу води
- Низький рівень шуму при нагріванні
- Стійкість до утворення накипу
- Стеатитовий тен економить електроенергію, адже вистигає
 він повільніше, аніж мідний
- Простота в обслуговуванні. «Сухий» тен можна замінити без зливу води з баку.
- Технічне обслуговування водонагрівачів зі стеатитовим нагрівальним елементом
 проводиться 1 раз на 2 роки!
- На водонагрівачі серії Steatite надається гарантія 7 років!
- Потужність накопичувальних водонагрівачів від 1200 Вт до 3000 Вт

 

Варіанти моделей водонагрівачів зі «сухим» теном  від концерну Atlantic:

 

 - STEATITE D400-2-BC (? 433 мм) - елегантні бойлери класичної циліндричної форми з вертикальним встановленням. Моделі на 100, 80 та 50 л (1,5 кВт)

 

 - STEATITE CUBE – дизайнерські електричні водонагрівачі у формі призми (342 / 355 мм)
прекрасно підійдуть для сучасного інтер’єру. Моделі S3Cна 30 л (1,5 кВт) та 50 л (2,1 кВт) встановлюються лише вертикально.Моделі S4CM (150, 100 та 75 л) мають два режими потужності – для прискореного (2,4 кВт) або економічного (1,2 кВт) нагрівання. Моделі S4CM можуть встановлюватися як вертикально, так і горизонтально, причому в бойлері при горизонтальному розташуванні вода нагрівається швидше до 40 %.

 

 - STEATITE SLIM VM N3CM(E) – компактні водонагрівачі циліндричної форми діаметром 380 мм.
Встановлюються як вертикально, так і горизонтально. Моделі на 30 (1,5 кВт), 50 (2,1 кВт) та 80 л (2,1 кВт)

 

-  EXCLUSIVE VSRS (?575 мм) – великі водонагрівачі для котеджів, приватних будинків та квартир з великою площею. Підключатися можуть до однофазної чи трьохфазної мережі.


ВИБІР ЗА ВАМИ!!!

Опубліковано: П'ятниця, 02 вересня 2016, 12:30 Перегляди: 3413

Наші партнери

  • 1.gif
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.png
  • 6.png
  • 7.png
  • 8.png
  • 9.gif
  • 10.png
  • 11.jpg
  • 12.gif
  • 13.jpg
  • 14.png
  • 15.gif
  • 16.jpg
  • 17.jpg
  • 18.jpg
  • 19.png
  • 20.gif